Eliška Březinová: Na olympiádě všechno padlo do sebe a výkon přišel v pravou chvíli

Krasobruslařka Eliška Březinová se v talkshow Na Síti vrací k premiérové olympijské účasti, když v Pekingu obsadila 20. místo. Jak si užila na ledě, ale i mimo něj olympijskou atmosféru? Splnila si cíl, že v dejišti her zafandí i ostatním sportovcům? Jak vnímá situaci kolem dopingové kauzy ruské krasobruslařky? Jak se Březinová chystá na blížící se světový šampionát? To vše a mnohem více probrala s Andreou Sestini Hlaváčkovou. Poslechněte si celý rozhovor!

Eliško, jaké převládají pocity pár týdnů od tvého premiérového startu na olympiádě?

Určitě jsou krásné, protože dostat se na olympiádu a zlepšit si všechny osobní rekordy je úžasný pocit.

Čtěte také

V Pekingu jsi byla velmi úspěšná hlavně v krátkém programu, kde jsi skončila dvanáctá. Čím si to vysvětluješ?

Najednou to všechno padlo do sebe a výkon přišel ve správnou chvíli. Pomohlo mi to, že jsem tam byla od začátku a do individuální soutěže trénovala 14 dnů a byla ve skupině s krasobruslařkami z Ameriky a Koreje. Vždy je lepší mít kolem sebe někoho, kdo je na stejné nebo lepší úrovni, což mi pomohlo po psychické i fyzické stránce.

Bratr Michal žije a trénuje v Americe. Nechtěla by ses k němu přidat?

Pravidelně v létě o prázdninách jezdím právě na dva měsíce za ním do Ameriky, kde mám možnost si zatrénovat s nejlepšími. Ale tady pořád studuji a mám pořád co dělat, takže by nešlo se tam přesunout na delší dobu.  

Na síti s Andreou Hlaváčkovou na Radiožurnálu Sport

Související