Emoce, Důvěra, Radost. Kynologové Pavla a Roman Šatní pořádají extrémní závody pro „pejskaře“

16. listopad 2022 08:11

Zkušení kynologové, manželé Pavla a Roman Šatní z Žernova na Náchodsku, pořádají už několik let závody Extreme Dog Race pro "pejskaře" z řad široké veřejnosti, při kterých si člověk i pes můžou sáhnout hodně hluboko do svých možností a rezerv. 

Čtěte také

Extreme Dog Race (Emoce, Důvěra, Radost) je extrémní překážkový závod (OCR) se psy. Závod znamená výzvu jak pro člověka, tak pro psa, kteří tvoří nerozlučný a synchronizovaný tandem. Na tratích o různé délce si závodníci prověří svou výkonnost, zručnost, souhru se psem a touhu si dokázat, že na to mají.

Kdo se účastní závodu musí počítat s blátem, vodou, náročnými přírodními terény a balančními, silovými překážkami. Závodit může každý, kdo má psa jako dobrého parťáka.

Extreme Dog Race steeplechase se poprvé bude v sobotu 19. listopadu konat na pardubickém dostihovém závodišti! A nabídne úplnou novinku.

Čtěte také

Poslední závod roku 2022, se bude konat na prestižním místě, kde se už běželo 132. ročníků Velké pardubické. Na závodníky čeká trasa 6900 metrů a 31 překážek, jako na Velké pardubické, pro dětské závodníky a kategorii FUN je připravena trasa cca 2 km.

Je přihlášeno 518 závodníků z toho 43 juniorů a 34 těch nejmenších dětí v kategorii Family.

Na start uvede závodníky jízdní městská policie Pardubice, bude předán šek Centru výcviku psů pro postižené Helppes, které všechny závody Extreme Dog Race podporuje.

Přijďte fandit!

autoři: Romana Joudalová , baj
Spustit audio

Související