Emoce jako při hokeji. Ozývají se při mistrovských zápasech jihlavských kuželkářů

4. listopad 2021 11:10

Své zapálené fanoušky mají fotbalové a hokejové týmy. V Jihlavě je obrovské nadšení slyšet i z kuželny. Hrají tam interligu.

Pět českých týmů hraje v současné sezoně československou kuželkářskou interligu. Husovice Brno, Slavoj Praha, Rokycany, Valašské Meziříčí a Jihlava. Právě tým Ježků je na tom aktuálně z českých celků v tabulce nejhůř. Mezi jedenácti týmy patří Jihlavě osmá příčka.

V posledním hraném kole interligy ale Jihlava porazila Valašské Meziříčí 6:2 a kromě výhry se těšila i z výborné atmosféry.

Srdíčko…

„Musíte do toho dát to srdíčko, o ničem jiném to není. Moje hlasivky jsou na to zvyklé, každý týden takhle fandím,“ vypráví jihlavský kuželkář Vít Jírovec, který je v týmu tím, kdo povzbuzuje nejhlasitěji.

Kuželny jsou v Česku často součástí hospod, což by mělo podle Víta Jírovce fanoušky přitahovat. „Lidi by to mělo přilákat, měli by to znát z té hospody. Měli by přijít na ten velký sport, aby viděli, jak se to hraje na lepší úrovni.“

Fandí i ženy

Zápasy jihlavských kuželkářů jsou bouřlivější také proto, že je chodí doprovázet svými hlasivkami prvoligové jihlavské ženy. „S chlapy je to ještě divočejší, než když jsme hrály my. Kuželkám u nás atmosféra nechybí, ale kuželkám celkově, to by šlo zlepšit a určitě by pomohlo, kdyby se víc kuželky propagovaly,“ komentují kuželkářky Martina Melchertová a Karolína Derahová.

Podle sekretáře české kuželkářské asociace Tomáše Valíka nenajdete tolik zapálených kuželkářů jako je jihlavský Vít Jírovec. „Já bych řekl, že chybí ti fanatici, jako je Vítek.“

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související