Erbanová: Švédská hokejová reprezentace žen je v krizi. Jejich liga je ale nejkvalitnější v Evropě

České hokejistky zvládly i své druhé vystoupení na olympijských hrách. Švédsko porazily svěřenkyně trenéra Tomáše Paciny 3:1 díky dvěma brankám Terezy Vanišové a jednoho gólu Kláry Hymlárové. „Švédská liga je kvalitní. Systémově jsou precizní a snaží se podpořit ženský hokej. Jejich reprezentace ale prochází krizí a obměnou hráček. Švédská reprezentace je v potížích,“ popisuje bývalá rychlobruslařka Karolína Erbanová, která se momentálně věnuje ženskému hokeji ve Švédsku.

Čtěte také

Ženský hokej je v České republice na vzestupu. V anketě Sportovec roku získaly české hokejistky třetí místo v kategorii týmů. „Hodně tomu přispěla kvalifikace na olympiádu. Samotná účast na hrách bude velmi dobrá reklama pro ženský hokej. Doufám, že to tím neskončí, že se budeme moct pustit do systémových změn a uvidíme ženský hokej jako právoplatný sport,“ komentuje Erbanová.

Olympijský speciál můžete poslouchat každý den od 16:30 na Radiožurnálu Sport a v repríze na Radiožurnálu od 19:00. Jeho součástí jsou rozhovory s našimi reportéry v Pekingu, reakce českých sportovců, nejzajímavější události dne a rozhovory se sportovními legendami.

Nenechte si ujít olympijskou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

autoři: Jan Pokorný , David Nyč , vla
Spustit audio

Související