Ester Ledecká stále nezávodí, ale v nominaci na mistrovství světa figuruje. Jaká je situace ohledně reprezentační smlouvy?

18. leden 2023

Lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká by se brzy mohla vrátit do závodů a tím prvním by mohl být světový šampionát - ten se pojede za necelé tři týdny ve Francii. Ledecká je totiž v nominaci české reprezentace na mistrovství světa, i když stále nemá podepsanou reprezentační smlouvu. Jak to momentálně vypadá s jejím zdravotním stavem a v jaké fázi jsou jednání o smlouvě? Dozvíte se v reportáži Martina Charváta.

Ester Ledecká stále nezávodí, ale zato je v nominaci na mistrovství světa alpských lyžařů, které bude za tři týdny.

Šéftrenér reprezentace alpských lyžařů Jan Fiedler ve vysílání Radiožurnálu Sport říkal: „Ester Ledecká je v nominaci a na konci tohoto týdne by mělo padnout rozhodnutí, jestli se může aktivně účastnit mistrovství světa a nebo, jestli to její zdravotní stav nakonec neumožní.

Ledecká si totiž v létě zlomila klíční kost, v listopadu musela na reoperaci, a tak nejenže zatím v této zimě nezávodila, ale dokonce na lyžích ani snowboardu netrénovala.

Čtěte také

V prosinci při vyhlášení Sportovce roku říkala, že čeká na povolení od lékařů a to by měla dostat na konci tohoto týdne. Jan Fiedler jako šéftrenér přihlašuje reprezentanty do závodů, takže se ptá i na zdravotní stav lyžařů. 

„Zprávy mám od Tomáše Banka, toho nejpovolanějšího, jejího lyžařského trenéra. Jak už to u Ester bývá, zprávy jsou poměrně omezené. Ester se připravuje zatím fyzicky, lyžovat doposud nijak zvlášť nemohla.

Těžko by ale Ledecká jela na mistrovství světa v českých barvách, když by stále neměla uzavřenou reprezentační smlouvu. Problém je v rozdílných partnerech Svazu lyžařů a Ester Ledecké.

„Jednání probíhají, smlouva zatím uzavřená není, říká Fiedler k situaci, ke které se teď nechtějí ani svaz ani zástupci Ledecké vyjadřovat.

Čtěte také

Obě strany ale připouští, že se teď snaží rychle najít shodu a uzavřít smlouvu. Jednání o ní se v posledních měsících několikrát vyhrotila, ale samotnou lyžařku a snowboardistku to příliš nerozhodilo.

„Nejsem u každého vyjednávání, to by mě asi vysálo. Můj tým s právníky na tom pracují a myslím, že by vám asi řekli víc. Co já vím, tak se to blíží ke zdárnému konci a já doufám, že obě strany budou odcházet spokojené, doufala Ester Ledecká v prosinci.

autoři: Martin Charvát , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás