Eurovize pro nás byla trochu šok. Nová deska bude víc popová, říkají členové kapely Lake Malawi

31. leden 2022

Domácí hudební skupina Lake Malawi vznikla už v roce 2013. V současnosti ji tvoří Albert Černý a Jeroným Šubrt. Na pět let starou debutovou desku Surrounded by Light chtějí letos v létě navázat novým dlouhohrajícím albem. Z něj už v playlistu Radia Wave můžete pravidelně slýchat titulní singl s názvem Spinning. „Naše nová hudba je asi veselejší. Stále to nazýváme indie, ale pro někoho už to asi bude čistý pop,” popisuje aktuální směřování kapely Jeroným.

Lake Malawi mají za sebou úspěšnou účast v hudební televizní soutěži Eurovize. „Byla to nejprofesionálnější akce, na které jsme kdy byli. V něčem to pro nás byl trochu šok. Hlavně si člověk uvědomil, že to není o něm. Je to zábavní pořad a my jsme byli jedni ze čtyřiceti účastníků. Takže máme své tři minuty na stagi a pak už po nás křičí izraelští produkční, ať vypadneme, že teď běží další. Je to neuvěřitelný kolos. A řekneme to na rovinu, původně jsme do toho nechtěli jít, popisuje Eurovizi klávesista Jeroným.

A na které ze svých koncertů vzpomínají úplně nejraději? „Já rád vzpomínám na takové akustické tour. Tam bylo vždy tak třicet lidí a hned se to vyprodalo. Seděli jsme tam v kroužku a bylo to bez mikrofonů. Vždycky mě z toho bolely hlasivky, ale ta dynamika, kterou si člověk může dovolit bez mikrofonu, je super. Hráli jsme na akustické kytary, a když tam byl živý klavír, tak jsme použili i ten, uzavírá zpěvák Albert.

S kým Lake Malawi spolupracují na videoklipech? A jak Albert vzpomíná na svou předchozí kapelu Charlie Straight? Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.