Evropský šampionát tahačů slibuje drama až do poslední zatáčky

7. září 2016

Český automobilový jezdec Adam Lacko útočí na své premiérové vítězství v Evropském poháru tahačů. O něj se přetahuje s Jochenem Hahnem. Lacko zářil na víkendovém domácím podniku v Mostě, přesto se před německého veterána v celkovém pořadí neprotlačil.

Souboje dvou největších aspirantů na celkové prvenství bavily davy fanoušků. Největším zážitkem byl hned první ze čtyř závodů, ve kterém Lacko Hahna předjel v úžasném finiši až v cílové rovince.

„Myslím si, že úplně super. Domácí půda, třikrát bedna, jednou první místo, dvakrát druhé.. Co víc si přát?“ pochvaloval si Adam Lacko mostecký víkend. Domácí podnik si opět naplno užíval, z tribun mu fandilo skoro sto tisíc fanoušků.

Lacko si i v šestém podniku sezóny dojel pro vítězství, povedlo se mu to na všech okruzích. Letos vyhrál už desetkrát.

Adam Lacko, který útočí na celkové prvenství v Evropském poháru, byl po závodech v Mostě v obležení reportérů

„Pokud člověk bojuje o titul, tak musí vyhrávat, a Adam letos ukazuje, že vyzrál na profesionálního jezdce, který ví, co dělá. A podle toho ty statistiky i vypadají,“ chválil Lacka manažer roudnické stáje Buggyra Jan Kalivoda.

Toho zamrzelo, že ani tři pódiová umístění Lacka nevyšvihla do čela šampionátu. Třináctibodový náskok totiž udržel Němec Hahn.

„Vrátili jsme se do stavu, v jakém jsme byli před víkendem. Boj o titul je naší prioritou, takže mám smíšené pocity. Je to, jako bychom ten víkend ani nejeli,“ pousmál se Kalivoda.

Buggyra do letošní sezóny nově nasadila Jiřího Formana, který ve druhém tahači vystřídal Vršeckého. I proto roudnickou stáj víc zajímá konečný Lackův triumf než vítězství v soutěži konstruktérů.

Do konce letošního ročníku Evropského poháru tahačů zbývá odjet šest závodů a to v Belgii, ve Španělsku a ve Francii. O celkovém vítězi bude jasno nejpozději 9. října.

autor: dak
Spustit audio