Exposlanec Volný ukončil nemocenskou. Vyšlo najevo, že během ní objíždí demonstrace proti očkování

Bývalý poslanec Lubomír Volný z hnutí Volný blok ukončil svoji nemocenskou. Oznámil to na sociální síti Facebook. Stalo se tak minulý pátek, den poté, co Radiožurnál upozornil na to, že ač Volný pobírá nemocenskou odvozenou od poslaneckého platu, objíždí po Česku demonstrace proti povinnému očkování a vystupuje na nich. Více informací má naše reportérka z investigativního týmu Markéta Chaloupská.

Lubomír Volný podle svých slov navštívil lékaře minulý pátek. Ten mu sice prý řekl, že může pokračovat v nemocenské, ale že se sám rozhodl dávku nadále nepobírat. A to kvůli tomu, aby nebyl jeho lékař prošetřován.

„Můj ošetřující obvodní lékař a všichni lékaři, kteří budou mít co do činění s mou nemocenskou, budou vyšetřováni. Proto jsem na základě této informace požádal svého obvodního lékaře o ukončení mojí pracovní neschopnosti,“ vysvětlil.

Od Letné po Ostravu

Stalo se to den poté, co Radiožurnál informoval o tom, že Volný je sice od prohraných sněmovních voleb na nemocenské, ale přesto jezdí a řeční na demonstracích proti povinnému očkování.

Na konci listopadu vystoupil na pražské Letné, v polovině prosince byl zase v Brně, na konci roku pak na podobné akci v Ostravě. Z jakého důvodu nemocenskou pobíral a proč nemohl pracovat, když zvládal objíždět demonstrace, Volný stále nevysvětlil.

Poplašné zprávy a „flákanec“

Volného kvůli pobírání nemocenské kritizoval například prezident České lékařské komory Milan Kubek. Ten upozornil na to, že Volného cestování a vystupování na demonstracích nesplňuje účel povolené vycházky.

Exposlance policie nedávno obvinila z šíření poplašné zprávy v souvislosti s příspěvkem na sociální síti, když tvrdil, že se chystají vraždy pacientů. Loni v lednu taky Volného vyvedla ochranná služba přímo z jednacího sálu sněmovny, když svým kolegům u řečnického pultíku vyhrožoval „flákancem“.

Spustit audio

Související