Famózní Jágr vstřelil v Českých Budějovicích čtyři góly a dotáhl své Kladno po pětileté pauze zpět do extraligy

19. duben 2019 20:43

Jaromír Jágr čtyřmi góly přispěl k výhře svého Kladna nad Motorem České Budějovice 4:2. Rytíři se tak po pěti letech vrací do hokejové extraligy. Čistý hattrick stihl sedmačtyřicetiletý útočník a majitel Rytířů Jágr díky gólům v 6., 9. a 25. minutě ještě před polovinou zápasu.

Motor, který v první třetině působil odevzdaným dojmem, ale díky gólům Doležala a Beránka z 30. a 38. minuty zápas zdramatizoval a během druhé třetiny snížil na 2:3 ze svého pohledu. Dvě vteřiny před koncem druhé třetiny se ale Jágr prosadil už počtvrté. Na dvě branky mu nahrával Tomáš Plekanec.

České Budějovice do třetí třetiny vystřídaly brankáře. Na ledě už se po druhé pauze neobjevil Jan Strmeň a místo něj se do brankoviště Motoru postavil Petr Kváča. V posledním dějství už ke změně skóre nedošlo a Kladno si tak pohlídalo vítězství v zápase i postup do extraligy.

Kladno, šestinásobný mistr ještě z éry Československa, sestoupil do první ligy v roce 2014 a od té doby Rytíři bojovali o návrat marně. Loni se dostali poprvé od pádu do druhé nejvyšší soutěže do baráže a neuspěli. Letos tým posílený o hvězdy Jágra a Plekance už slaví. Z extraligy naopak sestupuje Chomutov.

Jágr s Plekancem jsou po desátém kole baráže z celkových dvanácti v čele bodování prolínací soutěže, oba mají na kontě třináct bodů. Jágr za deset gólů a tři asistence, Plekanec za gól a celkem dvanáct nahrávek. První jmenovaný je nejlepším střelcem baráže, Plekanec první mezi nahrávači.

ČEZ Motor České Budějovice - Rytíři Kladno 2:4 (0:2, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 30. Z. Doležal, 38. M. Beránek (Z. Doležal, Bradley) - 6. Jágr (Zikmund), 9. Jágr (Plekanec), 25. Jágr (B. Nash, Plekanec), 40. Jágr (Zikmund, B. Nash). Rozhodčí: Lacina, R. Svoboda - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:3, navíc M. Beránek (České Budějovice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6421 (vyprodáno).
Sestavy:
České Budějovice: Strmeň (41. Kváča) - M. Jandus, Vydarený, Plášil, V. Doktor, V. Prospal ml., Babka, Kachyňa - Z. Doležal, Gilbert, M. Novák - J. Doktor, Dančišin, M. Beránek - P. Novák, Bradley, Šimánek - M. Heřman, R. Přikryl, M. Čermák. Trenéři: V. Prospal st., Totter a S. Hrubec.
Kladno: Cikánek - J. Říha, Zelingr, B. Nash, Zajíc, A. Lakos, P. Hořava - Jágr, Plekanec, Zikmund - Redlich, Vampola, J. Strnad - Melka, Machač, Svedlund - Hajný, T. Kaut, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

autor: red
Spustit audio