Fanoušci budějovického hokeje jsou věrní, tribuny zaplnili už při přípravných zápasech

15. srpen 2017

Od nepaměti se sportovní fanoušci přou, které odvětví je nejpopulárnější. V Českých Budějovicích není těžké najít odpověď. Sezona ještě ani nezačala a hokejový zázrak jménem Motor pokračuje. Klub má našlápnuto a fanoušci jej silně podporují.

Už při přípravných zápasech se zaplnily tribuny domácí Budvar arény. Fanoušci dávali najevo, že jsou hrdí na svůj klub i na své město. Mezi tradiční pokřiky patří ten, kdy polovina tribuny zakřičí: „České“ a druhá odpovídá „Budějovice“.

Šéf tiskového oddělení klubu Tomáš Kučera si podporu nemůže vynachválit. „To, co předvádí fanoušci Motoru v posledních letech, je neskutečné. To je třeba vidět, to je třeba zažít, je to velká paráda. O tom, že na přípravný zápas přijdou třeba tři tisíce lidí, si jinde můžou nechat zdát,“ komentuje.

První dva přípravné zápasy, a je jedno, jaký byl jejich výsledek, jasně ukázaly, že jižní Čechy jsou krajem hokeje. Atmosféru si užívá i útočník Václav Nedorost, který se vrátil po deseti letech. „Na přátelské zápasy, co si pamatuji před deseti lety, chodili jen rodiče a dneska je tu tolik lidí. Klobouk dolů,“ řekl.

Motor České Budějovice opět vstupuje do sezóny s cílem postoupit do extraligy. Podle Tomáše Kučery na to současný tým sílu určitě má. „Tým bude v této sezóně výborný, vidím velikou touhu po tom, aby se to konečně podařilo. Vrátili se kluci, kteří opravdu něco dokázali nejen tady, ale v celém světě, ať už Vašek Nedorost, Zdeněk Kutlák, zůstal Novák. Myslím, že to jsou obrovské osobnosti budějovického hokeje a věřím, že nám ten sen pomohou splnit,“ dodává.

autor: kaj
Spustit audio