Feministický film o Barbie a Ryan Gosling jako Ken. Jaké další bizáry přinese rok 2023?

2. leden 2023

Někdy ani nevíme, že něco chceme – třeba vidět Margot Robbie v bikinách jako oživlou Barbie a Ryana Goslinga s odbarvenými vlasy v roli jejího přítele Kena. Uznávaná režisérka Greta Gerwig uvede očekávaný i obávaný hraný film Barbie letos v létě. Přežijeme tuto premiéru a na co dalšího se v roce 2023 můžeme těšit? Pusťte si nový Kompot!

„Nikdo nemá rád Kena, nikdo si s ním nechce hrát,“ řekl dvaačtyřicetiletý Ryan Gosling v rozhovoru s moderátorem Jimmym Fallonem. Jeho odbarvené vlasy v roli statného partnera panenky Barbie přitom odrovnaly fanoušky a fanynky na celém světě. Stejně tak zapůsobila i zpráva, že se režisérka Greta Gerwig po Malých ženách nebo své prvotině Lady Bird, za které získala celkem tři nominace na cenu Oscar, rozhodla zfilmovat příběh plastové panenky s nerealistickými dospělými proporcemi.

Podle herce Simu Liu, který se ve snímku objeví, bude Barbie „nabourávat stereotypy o bílých standardech, které tato panenka představuje“. „Je to film o tom, že musíte najít svoji vnitřní krásu, této části svého já opravdu věřit a být tou nejlepší verzí sama sebe,“ uvedl v rozhovoru pro IndieWire. Ve filmu se dále objeví například Will Ferrel, America Ferrera, Kate McKinnon, Issa Rae, Michael Cera nebo Hari Nef. Poslechněte si Kompot a dozvíte se víc!

Proč jsou „padlé ženy“ oblíbené téma v populární kultuře? Budeme ještě někdy chodit do kina? Jak budou vypadat svatby v roce 2023? Co budeme nosit a proč budeme poslouchat Whitney Houston? Pusťte si Kompot a sledujte nás i letos na Instagramu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.