Festival Třeboňská nocturna opět nabídne koncerty hvězd klasické hudby

5. červenec 2021

Vystoupení interpretů, kteří dobře znají nejváženější česká i světová pódia, přináší už tradiční letní festival klasické hudby v Třeboni. Letos Třeboňská nocturna začínají v úterý 6. července.

„Letošní ročník měl samozřejmě svůj vývoj, začali jsme s přípravou až v dubnu, pak jsme spěchali, ale program je znamenitý. Přijedou umělci, kteří jsou velmi známí nejen u nás, ale i po celém světě. Už první koncert s názvem Flétna u dvora Bedřicha II. Velikého se skvělým francouzským flétnistou to předznamenává,“ říká ředitel Miloš Končický.

Dále se společně představí klavírista Lukáš Klánský, houslista Jan Mráček a violoncellista Ivan Vokáč. S Baladou pro banditu přijede Jihočeská filharmonie a hvězdami sobotního koncertu budou Kateřina Kněžíková a Adam Plachetka. „Ten program je tradiční, protože si myslíme, že by se měli představit v tom, co je jim nejvlastnější,“ dodává ředitel festivalu, který se v Třeboni uskuteční už poosmnácté.

Celý rozhovor s Milošem Končickým o festivalu Třeboňská nocturna si poslechněte online, nebo si jej stáhněte k pozdějšímu poslechu do svých počítačů či mobilů.

Spustit audio

Související