Finále hokejové extraligy proti sobě svede Spartu s Třincem. Zkompletují Oceláři zlatý hattrick?

Česká nejvyšší hokejová soutěž zná oba finalisty play off! O mistrovský titul se porve Sparta s Třincem. V semifinále Sparta zdolala České Budějovice poměrem 4:1 na zápasy, bez ztráty kytičky vyřazovacími boji prochází Oceláři. Zastaví Pražané soupeře, který funguje jako dobře namazaný stroj? Co pro českobudějovický Motor znamená zisk bronzových medailí? Proč je podle reportéra Kamila Jáši Daniel Voženílek hrdinou letošního play off? Je tu nabitá Čistá hra Martina Procházky!

Martine, věřil jsi před play off, že budou Pražané ve finále?

Do finále jsem tipoval dvojici Spartu s Hradcem Králové. Sparta už od poslední čtvrtiny základní části soutěže prokazovala top formu a kromě ofenzivní síly se zlepšila i v defenzivě. Její výkon pozvedl i výborně chytající brankář Julius Hudáček.

Kamile, co ve včerejším 5. zápase mezi Spartou a Českými Budějovicemi chybělo Motoru ke zdramatizování série?

Podle mě nechybělo nic. Série z pohledu Motoru byla nesmírně dramatická a vyrovnaná. Důležitým momentem celé série byl třetí zápas, ve kterém Motor nezvládl udržet dvoubrankové vedení a po vyloučení Milana Gulaše ztratil dobře rozehrané utkání. 

Čtěte také

Ve finále extraligy na třetí titul v řadě bude útočit Třinec. Martine, je to novodobý Vsetín?

Zatím to tak vypadá, mají našlápnuto k třetímu titulu. A věřím, že pokud by se jim povedl letos získat titul, tak znovu posílí kádr, protože si mohou dovolit angažovat i volné hráče z KHL. A určitě by rádi přidávali další tituly.

Každý hrací den play off vysíláme pořad S mikrofonem za hokejem. Poslouchejte Radiožurnál Sport a v přímém přenosu si nenechte ujít komentář našich reportérů z hokejových stadionů. Kromě extraligy vysíláme i souboj o baráž v Chance lize, kde se střetla Jihlava se Vsetínem. Finálová série o extraligový titul mezi Třincem a Spartou začíná úvodním duelem v pondělí 18. dubna v 17 hodin.  

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související