Finálový večer Concertina Praga: Anežský klášter temperovaný mládím

17. září 2021

Dvěma finálovými koncerty vyvrcholil v pátek 17. září a v sobotu 18. září letošní ročník Mezinárodní soutěže mladých hudebníků Concertino Praga. O přízeň mezinárodní poroty a titul Absolutní vítěz Concertino Praga 2021 se 17. 9. ucházelo Trio Vyšehrad (Česká republika), Trio INNsolitus (Rakousko), Duo Mráček-Pěruška (Česká republika) a Veloce String Quartet (Polsko).

Čtěte také

Do Anežského kláštera v Praze jsme prostřednictvím přímého přenosu pozvali i vás. Spolupráce Českého rozhlasu a Akademie klasické hudby na organizaci soutěže Concertino Praga pokračuje už druhým rokem. Díky tomu mají finalisté příležitost vystoupit na koncertech v rámci Mezinárodního hudebního festivalu Dvořákova Praha.

Je jistě velkou motivací, ale zároveň i zatěžkávací zkouškou. Dokázali, že nejen perfektně ovládají svůj nástroj, ale že své umění umí i předat publiku? A poradili si s rozechvěním, které vystoupení před festivalovým publikem přináší? 

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.