Finálový výběr: Sledujte povolební speciál Radiožurnálu

Češi znají dvojici jmen, ze kterých vyberou novou hlavu státu. Na co se kandidáti před 2. kolem zaměří? Jak mohou během 14 dní přilákat voliče na svoji stranu? A které kroky se naopak v minulosti nevyplatily? Hosty jsou místopředseda Senátu a neúspěšný finalista poslední prezidentské volby Jiří Drahoš, expertka na politický marketing Alžběta Králová a komentátor Českého rozhlasu Petr Hartman. Moderují Karolína Koubová a Tomáš Pancíř.

Hosty Tomáše Pancíře a Karolíny Koubové jsou:

  • Jiří Drahoš, místopředseda Senátu, neúspěšný finalista prezidentských voleb
  • Alžběta Králová, odbornice na politický marketing
  • Petr Hartman, komentátor Českého rozhlasu

Vše z volebního vysílání Radiožurnálu a Plusu na jednom místě. Podívejte se na předvolební debaty s komentátory i kandidáty. Sledujte s námi první volební výsledky a poslechněte si analýzy odborníků. To vše na webu Prezidentské volby 2023.

Čekání na prezidenta

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.