Fotbalista Václav Dudl mění kopačky za lopatu a kolečko na stavbě

5. květen 2021

Rodák z Komárova u Hořovic Václav Dudl od malička trénuje v jedné z nejlepších tuzemských fotbalových akademií. V pražské Spartě se pravidelně zapojuje do tréninkového procesu A týmu pod vedením Pavla Vrby, protože je ale kmenovým hráčem rezervy letenského celku, má v době pandemie onemocnění covid-19 volné víkendy, a tak je tráví na stavbě.

Fotbalista Václav Dudl si díky tvrdé práci a píli připsal na své konto už řadu reprezentačních startů v mládežnických kategoriích. Po boku Bořka Dočkala, Ondřeje Čelůstky nebo Florina Nity také trénuje s A týmem Sparty Praha. Jako hráč rezervy o víkendu ale k zápasům nenastupuje, protože amatérské soutěže zastavila pandemie onemocnění covid-19. Proto v sobotu a neděli vyměnil kopačky a chrániče za kolečko a lopatu na stavbě, kde pomáhá otci.

Fotbalista Václav Dudl

"Rád bych sem občas vzal některé kluky z Prahy nebo fotbalisty, aby si to vyzkoušeli. Něco jiného je dělat pět hodin na stavbě nebo dvě hodiny posilovnu. Táta si ze mě ale dělá srandu, že jsem přidavač první první kategorie, což je ta nejnižší práce," říká o své zednické brigádě Václav Dudl.

Jeho otec, zednický mistr Pavel Dudl k tomu s úsměvem dodává: "Pomáhá, snaží se, ale vždyť je pořád na tréninku. Tak ať se radši živí fotbalem, rukama to asi nepůjde."

Fotbalista Václav Dudl
autoři: Mikuláš Jáša , JMys
Spustit audio