Fotbalisté Plzně dál vítězí. Tentokrát vyhráli na hřišti Baníku Ostrava 2:0

Všech sedm utkání v jarní části fotbalové ligy dokázali fotbalisté Viktorie Plzeň vyhrát. Na mistrovskou Slavii tak drží před vzájemným nedělním zápasem osmibodovou ztrátu. Naposledy včera v 27. kole první ligy Západočeši porazili Baník Ostrava 2:0.

„Myslím si, že jsme podali kompaktní týmový výkon. Byli jsme stabilní v defenzivní činnosti a v přechodu a finálních částech se nám podařilo využít příležitostí, které si tam chlapci vytvořili. Takže velmi cenné vítězství proti dobře organizovanému soupeři. Těší mě, že jsme byli lepším mužstvem,“ těšilo trenéra plzeňských fotbalistů Adriána Guľu.

Výborný zápas odehrál mladý záložník Pavel Bucha. První gól vstřelil sám z penalty a před koncem přihrál Kovaříkovi na druhou trefu. „Pomohla nám ta penalta, když jsme se trošku uklidnili. Potom jsme se dost nadřeli. Na druhý gól jsme čekali dlouho. Museli jsme jezdit na krev a vyplatilo se to. Naštěstí to tam pak spadlo a my se uklidnili,“ ohodnotil Pavel Bucha.

Pomohla dobrá strategie i klíčoví hráči

Především záložní řada Plzně nutila domácí tým k častým chybám a tam se rodily obě branky hostů. „Tohle je náš taktický záměr do každého zápasu, že chceme soupeře napadat a donutit ho ke ztrátám. Byla jen škoda, že některých útoků jsme nevyužili,“ uznal Bucha, že rozhodnuto mohlo být dříve.

Každopádně středová trojice Bucha, Kalvach, Čermák momentálně Plzeň táhne. „Je skvělé, že minulý zápas táhl zápas Čermák, co se týče produktivity. Před tím Kalvach dal podstatný a důležitý gól na Spartě, a teď to táhl zase Pavel Bucha. Je dobře, že se ta gólovost rozloží na celé mužstvo. Tím pádem získáváme větší variabilitu a sílu, že nemusíme řešit, zda dal gól jen hrotový hráč, ale máme sílu i v křídelním prostoru a ve středových hráčích, a to je velmi cenné,“ pochvaloval si trenér Adrián Guľa.

Před nedělním zápasem na hřišti první Slavie má radost i z toho, že se mu žádný ohrožený fotbalista nevykartoval.

autoři: David Procházka , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio