Fotbalisté Sparty v Ostravě remizovali 2:2, utkání sledovalo skoro 15 tisíc diváků

1. listopad 2021

Pražská Sparta v utkání 13. kola první fotbalové ligy na hřišti Baníku Ostrava dvakrát vedla, ale Baníku se v obou případech podařilo srovnat a nakonec se oba rivalové rozešli smírně.

Ani jedno mužstvo ale nebylo s výsledkem spokojené, obě strany chtěly vyhrát. „Bod bereme, ale nemůžu se ubránit pocitu, že z toho zápasu jsme měli vytěžit víc. Naší nedůsledností jsme nechali soupeři vstřelit dvě branky, nadřeme se a ještě jsme rádi za remízu, což je škoda,“ soudil trenér Baníku Ostrava Ondřej Smetana.

A brankář Viktor Budinský, který musel do branky kvůli sobotnímu zranění kapitána Laštůvky, měl podobný názor. „Ten zápas jsme mohli vyhrát, mám z toho trochu smíšené pocity. Před zápasem bychom si řekli, že bod se Spartou by byl dobrý, ale průběh zápasu – mohli jsme dát o gól víc,“ poznamenal.

Viktor Budinský byl jedním z hrdinů utkání. Za stavu 1:1 totiž chytil kapitánovi Sparty Dočkalovi penaltu. Ale pak ho z dalšího pokutového kopu překonal Hancko a to si slovenský gólman vyčítal.

Atmosféra fanoušků pozvedla úroveň zápasu

Každopádně obě strany se shodly, že návštěva 14 a půl tisíce diváků a vytvořená atmosféra pozvedly i úroveň zápasu.

„Tomu zápasu to extrémně pomohlo. Samozřejmě Sparta je Sparta, ale kéž by přes deset tisíc bylo na každém zápase. Ale hodně nám to pomohlo a musíme těm lidem poděkovat, jak celý zápas fandili,“ uvedl Smetana.

„Bylo to férové, líbilo se mi to. Hlavně jsem rád, že po těch měsících temna zažíváme zase to, co je pro fotbal nejdůležitější – fanoušci a emoce. To je úplně jiné, než když hrajete před prázdnými tribunami. Atmosféra teď byla, jak jsem na Ostravu zvyklý,“ doplnil trenér Pavel Vrba.

Konečná remíza 2:2 znamená, že Sparta klesla na čtvrté místo v tabulce a Baník je pátý.

Spustit audio