Fotbalisté Táborska a Českých Budějovic zahájili přípravu na novou sezonu

20. červen 2017

Fotbalistům skončily dovolené. Platí to o hráčích Táborska i Českých Budějovic, kteří se od tohoto týdne intenzivně připravují na novou sezonu Fortuna národní ligy.

Fotbalisté českobudějovického Dynama už se sešli na prvním tréninku. „Všechno je připravené, všechno je hotové, takže doufám, že kluci pořádně potrénují a vyrovnáme tu minulou sezónu, možná ještě trochu výš,“ říká kustod týmu Radomil Procházka.

Jednou z nových tváří je Lukáš Pouček, útočník z Ústí nad Labem. „Na nějaké zabydlování je ještě čas. Myslím, že během prvního týdne si to všechno sedne a budu vědět, kde co je,“ prozradil.

Do Budějovic přichází s jasným úkolem - dávat góly. To potvrzuje trenér týmu David Horejš. „Přichází jako gólový hráč. Je produktivní směrem nahoru, proto jsme ho i chtěli, je ročník 1993, takže nějakou zkušenost už má a my jsme chtěli doplnit tým o střední generaci. S Lukášem jsme domluvení už delší dobu, takže jsem rád, že se to podařilo a že je tady,“ řekl.

Výhodou bude zřejmě i to, že Lukáš Pouček může nastupovat na několika postech v sestavě. „Je to klasický levák, je rychlý, může hrát z kraje, pod hrotem, i v útoku. Můžeme ho využít na víc postech a jsem rád, že přišel. Věřím, že sem zapadne a že bude pro nás dobrou posilou,“ doplnil trenér.

autor: kaj
Spustit audio