Fotbalové Dynamo má nového majitele. Trenérem zůstává David Horejš

27. květen 2021 09:51

Prvoligový fotbalový klub SK Dynamo České Budějovice změnil majitele. Novým šéfem je Vladimír Koubek. Jeho prioritou je zapojení odchovanců do klubu. Tímto úkolem pověřil trenéra Davida Horejše.

Nový majitel českobudějovického fotbalového klubu okamžitě začal vyjednávání o ambicích, složení realizačního týmu a filozofii Dynama. Jeho snem je, aby v pětiletém horizontu bylo zařazeno do prvoligového týmu minimálně pět hráčů, kteří vzejdou z klubové akademie.

„V klubu bude mít sportovní problematiku na starosti Martin Vozábal,“ řekl Vladimír Koubek. Podle jeho slov bude mít uvolněné ruce právě pro řízení sportovní stránky klubu.

Čtěte také

Šéfem lavičky zůstává trenér, který vede České Budějovice i teď. „David Horejš zůstává. V diskuzi jsme si vyjasnili základní parametry naší spolupráce a David mé podmínky akceptoval,“ uvedl nový majitel Dynama.

„Mojí hlavní prioritou je dopracovat se ke stavu, že budeme standardně zabudovávat do mužstva místní odchovance,“ dodal.

Nový majitel českobudějovického Dynama nechtěl zveřejnit podrobnosti finanční transakce. Do klubu, který je hrdý na své černobílé barvy, přichází už potřetí. „Měl jsem takový pocit, že tady ještě něco dlužím. Mám klub rád, a kdybych rozepnul košili, je tam černobílá kůže, tak chci klubu prospět. To je moje motivace, žádná jiná není,“ vysvětlil.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související