Fotbalový Baník vstupuje do bojů o záchranu a připravuje proměnu kádru

3. květen 2023 07:40

Fotbalisté Baníku budou muset přebudovat kádr. Letošní nepovedená sezona vedla k mnoha změnám. Nejdříve k výměně trenérů, kdy za Pavla Vrbu přišel Pavel Hapal. A pak sportovního ředitele Aloise Grussmanna nahradil bývalý legendární brankář Luděk Mikloško. A právě on má na starosti skladbu nového kádru.

„Víme, že potřebujeme tým trochu oživit a doplnit, takže teď jedeme na plné obrátky a bavíme se o tom, koho bychom mohli přivést, vyhledáváme ty správné typy, aby to týmu zapadly,“ říká Luděk Mikloško, že už od zimní přestávky přemítá jeho sportovní úsek nad změnami.

Skautingovému oddělení nyní šéfuje nový člen a bývalý Mikloškův bývalý kolega ve sportovní agentuře. „Tanas Papadopulos, kterého znám dlouhá léta, je pro mne základní člen. Má obrovské zkušenosti a přehled,“ pokračuje Mikloško.

A kde Baník nové posily hledá nejvíce? „Chtěli bychom se zaměřit hlavně na český trh a na Slovensko, protože pokud je v tom týmu více hráčů ze zahraničí, je tam bariéra a není to úplně ideální. Takže bychom chtěli, aby převážná část hráčů byla z Česka nebo ze Slovenska,“ prozrazuje Mikloško.

Klub nedávno prodloužil smlouvy s nejstaršími hráči brankářem a kapitánem Janem Laštůvkou a také obráncem Jiřím Fleišmanem. Ale oba už hrají méně. Mikloško s nimi však stále počítá. „Chci tady zkušené hráče, kteří tu kabinu budou držet. Mám je tady spíš proto, aby byli mentoři pro ty mladé kluky. A samozřejmě, když bude potřeba, budou schopni naskočit do utkání. Takhle jsou s tím srozuměni a takto k tomu přistupují,“ doplňuje Luděk Mikloško.

V sobotu čeká Baník první souboj ve skupině o záchranu se Zbrojovkou Brno.

Spustit audio