FOTO: Pořádně fandím, abych byla v televizi. Nové Město se rozloučilo s MS v letním biatlonu

30. srpen 2021 06:10

Nové Město na Moravě se rozloučilo s letním mistrovstvím světa v biatlonu. Česká výprava získala řadu medailí a fanoušci se znovu těšili ze svého oblíbeného sportu.

„Říkala jsem mamce, že jedu na biatlon a ona ať pořádně fandím, abych byla vidět v televizi. Tak jsem udělala všechno možné, abych byla vidět v televizi,“ smějí se fanynky Jana s Evou. Na tribuně byly stylově oblečené.

Podpisy

Krásná ponča zdobí podpisy biatlonistů Michala Šlesingra a Ondřeje Moravce. „Před chvílí tady Ondra Moravec procházel, tak jsme ho odchytly a podepsal se nám.“

Fanouškům udělala česká biatlonová reprezentace velkou radost a vybojovala celou řadu medailí. Mistrovství se ale tradičně zúčastnily jen země střední a východní Evropy.

Chybí konkurence

„Každý vítězství je příjemný a nechci shazovat úroveň toho mistroství. Světová konkurence tady není,“ komentoval biatlonista, dvojnásobný mistr světa Michal Krčmář.

Naopak Jiří Hamza, viceprezident mezinárodní biatlonové unie, vidí v letním biatlonu příležitost. „Já v tom vidím velký potenciál hlavně v zemích, kde není sníh a budeme se muset zabývat tím, že sníh je čím dál méně a jestli chceme ten náš sport rozvíjet, tak tohle je jedna z možností.“

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio