František Straka k ligovému šlágru: Slavii chyběl důraz v útočné šestnáctce a rozdílový hráč

Slávistická nadvláda nad fotbalovou ligou se silně otřásá v základech. Nedělní šlágr 2. kola elitní nadstavbové skupiny mezi Plzní a Slavií skončil remízou 1:1, což stále zaručuje Západočechům dvoubodový náskok na čele tabulky. Jak si vypjatý duel užil bývalý trenér Slavie i Plzně František Straka? Postřehy přidá i bývalý útočník obou klubů Pavel Fořt a utkání bedlivě sledoval i reportér Radiožurnálu Sport Jan Suchan. Poslechněte si fotbalovou debatu s exkluzivními hosty.

Po nedělním utkání Slavie s Plzní byl rozhodně spokojenější hostující kouč Michal Bílek. Jeho svěřenci totiž v divokém závěru vyrovnali v 95. minutě po proměněném pokutovém kopu Jeana Davida Beauguela na konečných 1:1. Tři zápasy před koncem soutěže tak mají situaci ve svých rukou a před Slavii drží dvoubodový náskok. Plzeň ve finiši čekají domácí duely se Spartou a Baníkem a výjezd do Hradce Králové. Naopak Pražané doma přivítají Slovácko, vyjedou do Ostravy a nadstavbu zakončí duelem se Spartou. Vyrovnaný souboj o titul pokračuje!

Závěr utkání ovlivnily sporné momenty, které vyústily k nařízení dvou pokutových kopů. Jak situaci kolem posledních minut utkání vnímal známý bouřlivák František Straka a je zastáncem trendu, aby vypjaté utkání rozhodovali zahraniční sudí? „Samozřejmě je dobré, když máme cizího rozhodčího, který není ovlivněn chováním jednotlivých laviček a má svobodný názor, ale na druhou stranu my musíme české rozhodčí chránit a čím víc klíčových zápasů budou pískat, tak se "vypískají" ke kvalitnějším výkonům. První duel se sudím z Polska povedl, ale včerejší utkání jim naopak vůbec nevyšlo."

Michal Bílek při šlágru se Slavií

K vypjatým zápasům patří notná dávka emocí, ale aktuální duel jich přinesl možná až přespříliš. Slávistický asistent trenéra Jaroslav Köstl inkasoval červenou kartu, šéf Plzně Adolf Šádek byl zachycen v grafice se vztyčeným prostředníkem, kontroverzní situace se odehrávaly i na tribuně. „Bylo to emočně vygradované, ale všichni jsme profíci a v tomto ohledu se musíme držet na uzdě. Respektovat by to měli i hráči, protože se při obou penaltách skoro porvali. Už to bylo opravdu přes čáru," tvrdí bývalý útočník Pavel Fořt.

Dokráčí si Plzeň pro mistrovský titul? Co podle Františka Straky chybělo Slavii v ofenzivním snažení v ligovém šlágru? Poslechněte si fotbalovou debatu v našem Speciálu Radiožurnálu Sport! 

Spustit audio

Související