Generace 70: Zpěvačka Jana Kirschner

13. červenec 2014

Hostem nedělní Čajovny byla slovenská zpěvačka a muzikantka Jana Kirschner. Zeptali jsme se jí na album Moruša biela, oblíbenou hudbu, dvojplatinu, mainstream a pop, odvahu zkoušet v hudbě nové cesty i na cestování mezi Prahou, Bratislavou a Londýnem.

Kromě aktuálního loňského alba Moruša biela vydala Jana Kirschner již 6 regulérních alb a best of dvojjalbum v roce 2008. Kromě řady hudebních cen, jež Jana sbírá průběžně už od roku 1997 a jež už počítají druhou desítku, k nim letos přibyla prestižní ocenění Nahrávka roku v kategorii World music/Folk a Album roku 2013 v kategorii Cena kritiků, která se rozdávala letos na konci března v Bratislavě v rámci Radio Head Awards.

Jana Kirschner: "Kto spieva pre potlesk, nedostane ani nič iné."



Rozhovor s Janou Kirschner (nar. 1978 ve slovenském Martině) vysíláme v rámci série Generace 70 o výrazných osobnostech narozených v 70. letech, jež se prosadily v umění, vědě, sportu či společenskými aktivitami. Řeč bude nejen o Janiných osobních zkušenostech, ale i o zážitcích a době určujících celou generaci narozenou v sedmdesátých letech.

Spustit audio