Grundfunk hrábl do strun

14. březen 2021

Ale nebojte se, došlo i na jiné nástroje. 777. vydání přineslo do playlistu D-Train, Dumpstaphunk, George Andersona, Mylese Sanka nebo The Brand New Heavies. V pravidelné rubrice Groove Window jsme představili bratrský projekt Ricky Peterson & The Peterson Brothers, který v těchto dnech vydává album Under The Radar.

První představovanou novinkou je United Nations Stomp (skladba původně od Buddyho Milese) od Dumpstaphunk z New Orleans, kterým tento singl vyjde 23. dubna na chystané desce Where Do We Go From Here. Jako hosta tu najdete mladého kytaristu Marcuse Kinga, který s kapelou mnohokrát vystupoval i na pódiu.

The Brand New Heavies se na aktuální desce Shibuya 357 – Live In Tokyo 1992 vrací do roku 1992, kdy v japonské metropoli odehráli koncert, se kterým jim vypomohla hostující zpěvačka N'Dea Davenport. Věřte, že v té době byli doslova zjevením. Remasterovaný zvuk z původních pásek si můžete pořídit nejenom v digitální podobě, ale třeba i na stylovém modrém vinylu.

Myles Sanko se konečně vytasil s novým albem Memories of Love, ze kterého jsme vám během posledního půlroku postupně představovali vycházející singly. Poslechněte si jeho v pořadí již čtvrté studiové album.

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka