Grundfunk představuje posmrtné album Tonyho Allena There Is No End

16. květen 2021

V playlistu Grundfunku se tentokrát objeví i Los Charly’s Orchestra, D Train, Karl Denson’s Tiny Universe, McFadden & Whitehead, MC Lyte nebo Sheila E a v pravidelné rubrice Groove Window se můžete těšit na Sama Redmora a jeho remixérskou tvorbu.

Stevie Wonder oslavil ve čtvrtek 13. května jednasedmdesáté narozeniny, do vysílání jsme proto naservírovali remix od Mothers Favorite Child, který vznikl loni k jeho kulatinám.

Duo MF Robots už snad nic nezastaví a na podzim se od něj dočkáme druhé studiové desky Break The Wall. V mezičase jsme ale zásobováni novými singly i jejich remixy a nejnovější várka dorazila tento pátek.

Durand Jones z Durand Jones & The Indications u nás nedávno zazněl díky hostování na nové desce australských The Bamboos. Sám ale také s kapelou chystá novinku v podobě alba Private Space, které vyjde 30. července tohoto roku. První vlaštovkou z něj je námi hraný single Witchoo, který se dočkal i vizuálu.

Král rytmů afrobeatu Tony Allen před svou smrtí pracoval na albu There Is No End, které dokončili spoluproducenti až po jeho smrti. Je plné hostujících mladých umělců, zejména z hiphopových vod. Ti pomyslně převzali štafetu a spolupodíleli se na desce, která je parádní poctou skvělému muzikantovi.

Philip Lassiter pro svou nadcházející desku Live in Love opouští přezdívku Philthy a vydá ji pod vlastním jménem. Album by mělo vyjít již 28. května a zatím poslední singl, který ho předznamenává, je Babayaga s hostující zpěvačkou Mariah Meshae a klávesákem kapely Toto Davidem Paichem.

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio