Grundfunk představuje The Purple Playground Experience

13. červen 2021

Pravidelná rubrika Groove Window se tentokrát věnuje zajímavému projektu pro začínající hudebníky, kteří studují na Academy of Prince. Právě jim totiž vyšla kompilace skladeb The Purple Playground Experience, na které se tito mladí muzikanti potkávají s někdejšími Princovými spolupracovníky.

Výslednou kompilaci The Purple Playground Experience si můžete pustit třeba tady:

Úvod vysílání obstaral jeden z OPOLOPOvých tweaků, konkrétně ten na skladbu od The Headhunters God Make Me Funky.

Za dvojicí Soukup & Vidasov stojí básník Petr Soukup a muzikant Jirka Vidasov, kteří dali dohromady album Thrash Metal, které je plné nejenom vtipných písní, ale i příběhů o nevhodných situacích. A zatímco ve vysílání jste mohli slyšet skladbu Batman & Robin, sem vám posíláme oklipovanou Les Dance.

Ve vysílání byla představena také další dvojice, saxofonista Dave Koz a kytarista Cory Wong. Ti se dali dohromady, aby ve studiu během jediného týdne natočili album The Golden Hour, ze kterého jsme vám zahráli hned dvě skladby. Celé je k poslechu třeba tady:

Již zmiňovaná pravidelná rubrika Groove Window představila v loňském roce muzikanta a potomka jednoho ze slavných Womack Brothers / The Valentinos, který si říká Binky Womack. A právě v těchto dnech mu vychází nové album Mr. Womack 2021, ze kterého servírujeme skladbu One Night Stand. 

Pro další novinku jedné z hudebních dvojic jsme se tentokrát vydali do Moskvy. Tam působí duo LOVANDA, které jste měli možnost vidět a slyšet také živě přímo z našeho studia v roce 2017. Od té doby je poctivě sledujeme, a tak nám neuteklo, že zatímco loni vydali EP TURBO, letos došlo na další EP nazvané ТЕПЛО.

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.