Grundfunk představuje Welcome 2 America od Prince

3. srpen 2021

Hlavním tématem bylo tentokrát Princovo nikdy nevydané album Welcome 2 America, které je plné písní duchovního a politického charakteru. Naservírovali jsme také novinky v podání například Silk Sonic, Durand Jones & The Indications, Leely James nebo v pravidelné rubrice Groove Window představené britské kapely Funky Pussy, debutující v tomto týdnu s EPčkem Porn Funk.

Vysílání jsme otevřeli skladbou Captured, která je již třetím singlem od britské skupiny Secret Night Gang.

Silk Sonic konečně přestali trollit internet tím, jak na nějaké album kašlou a že si vystačí s jedním singlem, a posílají do světa konečně druhý, vyletněnou skladbu Skate.

#Welcome2America

Prince se v roce 2010 nenudil, zatímco se chystalo k vydání jeho tehdejší album 20TEN, tak již dělal na dalším. Welcome 2 America ale nakonec nevyšlo a zůstalo ukryté další desetiletí v Princově trezoru. Vrátili se k němu až správci jeho dědictví a tento týden bylo celosvětově vydáno. Deluxe edice navíc obsahuje Blu-ray disk se záznamem jednoho z koncertů ze stejnojmenného turné, na které Prince vyrazil koncem roku 2010 a pokračoval v něm i v roce 2011. Všech 12 skladeb si můžete poslechnout třeba tady ↓

Durand Jones & The Indications mají venku svou třetí studiovou desku nazvanou Private Space, ze které jsme vám zahráli hned dvě skladby. Vychází 5 let po jejich debutu a poslechnout si ji můžete pod tímto odkazem:

A nakonec jsme si posvítili i na novou desku Overtones for the Omniverse, kterou si doslova vysnil multiinstrumentalista Mocky. Natočil ji loni 6. a 7. března mimo jiné ve stejném studiu, ve kterém vzniklo legendární album Songs in the Key of Life od Stevieho Wondera. Tady ji najdete celou:

Playlist dílu najdete tady. 

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.