Grundfunk roztočí diskokoule

20. srpen 2010

Poogie Bell, Madlib, Stanley Clark, George Duke nebo Shawn Lee, to je jen hrstka interpretů, kteří čekají na vypuštění do digitálního éteru Radia Wave v neděli večer. Jazzové a funkové lahůdky vám představí náš spolupracovník Honza Hutz.

Před 14ti dny jsme vám představili píseň The Game německé skupiny Dublex Inc. ve featuringu s Ashleym Slaterem ku příležitosti premiéry nahrávky jeho vystoupení s Ostravským Rozhlasovým Orchestrem na letošním Slunohradu. Ale kdo vlastně jsou ti Dublex Inc.? Na to se bude snažit odpovědět tradiční rubrika Groove Window.

02123652.jpeg

Obtěžkán batůžkem plným lahodného jazzy soulfoodu, dorazí do studia spoluzakladatel alternativního vydavatelství Kundo Records a polovina 70's Disco projektu Boogie Nights, pantáta Lukáš Sochor aka DJ Skywalker. Těšit se můžete na eklektickou koláž zahrnující například 70's Jazz Fusion, Disco, Soul, Downtempo nebo Smooth Jazz.

V závěru pořadu na vás vypustíme snad největší živel současné hudební scény. Dlouho očekávané album pětadvacetileté multiinstrumentaliskty a zpěvačky Esperanzi Spalding vyšlo pod názvem Chamber Music Society již toto úterý a ač se primárně jedná o komorní hudbu, ukážeme si, že právě v podání nezkrotné Esperanzi může mít neuvěřitelné grády. A komu by se to náhodou nepozdávalo, ten může naladit Grundfunk za pár měsíců, kdy slečna Spaldingová vydá druhou část alba, ve které nebude o groovy nouze.

02123654.jpeg

Tradiční migrénou bohů vás provedou DJ Maceo, Viktor Mašát a Honza Hutz. Těšte se na funk, soul, groove, a jazz.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.