Grundfunk servíruje discofunk i R'n'B

19. září 2021

Do playlistu nového dílu se dostala nová Chaka Khan, Leroy Burgess s projektem LOGG, Space Disco Time v podání producenta Soulpersony, ochutnávka z nového alba The Steve McQueens nebo ukázky z desky Sankofa, kterou po dvou letech čekání vydává Stokley. 

Když má venku novinku Chaka Khan, tak je jasné, že je to událost hodná pozornosti! Jde sice tentokrát „jen“ o song pro britský muzikálový film, ale to přeci nevadí. Je to Chaka!

Další tématem, kterému jsme se na začátku vysílání také věnovali, byl Leroy Burgess a jeho návrat k projektu LOGG se skladbou Dance Till U Can't.

V dubnu vydal album Space Disco Time klávesák a zvukový mág Carl Hudson a jeho galaktičtí pistolníci. Aktuálně k němu vychází speciální edice alba pod názvem Space Disco Time – The Soulpersona Remixes. Zvuky, které Carl vytvořil právě při tvorbě původního alba, si vzal do parády producent a muzikant Soulpersona. Do výsledku se můžete zaposlouchat zde:

Došlo také na představení novinky v diskografii uskupení Club des Belugas. Od pátku je totiž venku jejich dvanácté studiové album How to Avoid Difficult Situations, které si můžete poslechnout třeba tady:

Pravidelná rubrika Groove Window zavítala do Švýcarska, kde působí trio muzikantů The Next Movement. Má za sebou již dvě plnohodnotné desky a zejména ta druhá, letošní a eponymní, by vám neměla uniknout! Veškerou tvorbu těchto hudebníků si pak můžete poslechnout a podpořit na jejich Bandcampu.

A pokud holdujete modernějšímu R'n'B nasáklému funkem, neměla by vám uniknout nová studiová deska Sankofa od zpěváka Stokleyho. Album obsahuje velké množství hostovaček na skladbách, které si rozhodně zaslouží vaši pozornost.

Playlist dílu najdete tady.

autoři: DJ Maceo , Viktor Mašát | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.