Grundfunk vypouští růžový šum i nový singl Diany Ross

4. červenec 2021

První prázdninové vysílání přineslo do playlistu celou řadu novinek v podání Kylie Auldist, trumpeťáka Willieho Bradleyho, legendární Diany Ross nebo také pár ukázek z nové desky Laury Mvuly Pink Noise. Pravidelná rubrika Groove Window tentokrát představila zajímavý projekt Beggar & Co.

K loňské sólové desce This Is What Happiness Looks Like přidala Kylie Auldist tento týden EPčko s pár remixy a instrumentálkami. Celé jej najdete k poslechu tady:

Trumpetista Willie Bradley na svou aktuální desku It's My Time nalákal spoustu hostů – nejenom George Clintona, kterého jste mohli v jedné z ukázek tohoto alba slyšet ve vysílání. Celou desku poslouchejte třeba zde:

Diana Ross se po dlouhých 15 letech bez studiové desky vrací na scénu singlem Thank You, předznamenávajícím stejnojmenné album, kterého se dočkáme již 10. září. A pokud se nic nepokazí, zavítá zpěvačka i na koncertní pódia, včetně těch evropských.

Britská zpěvačka a skladatelka Laura Mvula začínala jako členka sboru, který se orientoval na gospel, neosoul a jazz. Debutovala v roce 2013 deskou Sing To The Moon a dočkala se řady ocenění, včetně nominace na prestižní Mercury Prize. V pořadí třetí album Pink Noise vychází pět let po předchozí desce The Dreaming Room a celé si ho můžete poslechnout například tady:

Projekt Beggar & Co je již 40 let spojený s některými bývalými muzikanty a zakládajícími členy kapely Light Of The World, kteří dnes stojí za uskupením Brit Funk Association. Jak před čtyřmi dekádami, tak i nyní se Beggar & Co věnovali převážně tvorbě coververzí, což dokazuje i jejich aktuální eponymní album, které jsme představili v pravidelné rubrice Groove Window.

Zpěvák a klávesák z tria Dirty Loops Jonah Nilsson přichází s novým singlem. Vzhledem k tomu, že teď působí pod produkcí Quincyho Jonese, nebude asi překvapením, že jde o cover klasiky Bad od Michaela Jacksona. K jeho natočení si navíc pozval na pomoc pár zajímavých talentů – Justina Lee Schultze z The J.L.S Experience, Anomalieho a Jordana Rudesse –, kteří ve skladbě krátce zasólovali.

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.