Grundfunk zaletěl do klubu Troubadour za Ledisi

9. květen 2021

Do playlistu druhého květnového vysílání se dostaly ukázky z nových alb, ale i část záznamu koncertu Ledisi – Live at the Troubadour.

Po roce od prvního a zároveň titulního singlu Hard Up jsme se dočkali jubilejní desáté studiové desky australských The Bamboos. Do vysílání jsme vybrali skladby It's All Gonna Be O.K. s hostujícím Joeym Dosikem a Tomorrow. Album v celé jeho kráse si můžete poslechnout třeba tady:

Na kompilaci The Heist, která vzešla ze spolupráce labelů Retro Jungle a Good Society, přispěl jedním trackem i Matt Johnson z Jamiroquai, což nám pochopitelně nemohlo uniknout. Tento projekt spojuje významné současné beatmakery napříč generacemi a v září letošního roku vyjde také v limitované edici na vinylu.

Ledisi v prosinci loňského roku vystoupila v losangeleském klubu Troubadour, aby podpořila svoji aktuální desku The Wild Card. I vzhledem k panující situaci okolo živých vystoupení šlo o komorní koncert, který bylo možné v den vydání desky zhlédnout i virtuálně.

Ve vysílání jsme vám zahráli sice jen čtyři vybrané ukázky, ale doporučujeme poslechnout si jej celý – rozhodně za to stojí!

Pravidelná rubrika Groove Window představila muzikanty okolo francouzské kapely The Big Hustle, kteří si v pandemické době založili uskupení Larry Cover, do kterého přizvali různé hosty, a natočili zatím eponymní EP. Zajímá vás, jak to celé začalo? Podívejte se na video z loňského podzimu.

Jeden se zakladatelů kapely The Brit Funk Association, trumpetista Kenny Wellington, vydal nedávno lockdownové album Lock It Down, kterému loni předcházelo krátké stejnojmenné EP. Doba strávená v uzavírce se natolik protáhla, že bylo možné z krátkého EP dokončit plnohodnotnou desku. Celou si ji můžete poslechnout třeba zde:

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio