Halucinující kombajnista, racek namočený v kari a týden pod vodou. To je svět podle Mikrovlnek

12. červenec 2019

Ivana Veselková a Zuzana Fuksová v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky loví ta největší sousta ze zpravodajské misky. Jako obvykle je při pečlivých rešerších zaujaly informační perly jak z Evropy, tak z regionů. Za všechny zmiňme britského racka, který byl kvůli pádu do kari mylně považován za papouška, nebo zákaz koupání v jedné brněnské kašně. 

Zpráva o konci koupáku v kašně zasáhla zejména brněnskou patriotku Zuzanu, která v rodinném rozpočtu nepočítala s výdaji na normcore plovárnu. Zda se na tuto novou skutečnost adaptuje podobně dobře jako jihomoravský kombajnista, který kvůli namáhavé práci trpí halucinacemi, nebo racek, který spadl do indického koření, ale přežil, je ovšem otázkou.

Ivanu uhranula zpráva o českých potápěčích, kteří strávili týden pod vodou a zlomili tím dosavadní místní rekord. Myslela si totiž bláhově, že chlapci trpěli s hlavami pod vodou jako praví hrdinové. Opak je ale pravdou – pobývali pouze v luxusním vodním minibytečku, což by zvládla i Ivana, která by pouze musela oželet lekce crossfitu a vyměnit je za samotářský vodní aerobik.

Je mezi těmito zprávami nějaká tajemná souvislost? Pusťte si celý nejnovější díl Mikrovlnek a zjistíte, že ji moderátorky našly cobydup.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka