Hana Primusová: Kokršova dobrodužství

7. červenec 2019

Také vám rodiče neustále nechtějí pořídit pejska? Sourozenci Johanka a Filip na tom byli stejně, dokud se jednoho dne neobjevil Kokrš.

Kde se vzal, tu se vzal, najednou stál na ulici a nikomu nepatřil. Děti ho tedy vzaly domů a jejich rodiče si černého kokršpaněla oblíbili natolik, že si ho už nechali. Jaká dobrodružství s veselým psíkem, kterého nejvíc baví vylizovat kastrol, stopovat, hlídat ptáky, přecházet duhový most a hledání hub, Johanka s Filipem zažijí?

Čte: Jaroslav Plesl
Napsala: Hana Primusová
Dramaturgie: Lenka Veverková
Režie: Izabela Schenková
Premiéra 12.6.2017.

Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

Co bylo, bylo

Johanka a Filip si vždycky přáli psa, se kterým by mohli podnikat různé výletynebo ho aspoň občas podrbat za ušima. Rodiče jim ho nechtěli pořídit, ale Kokrš se jim prostě připletl do cesty a nikomu nepatřil. Odteď je to však Kokrš Novák! Přihlásí se o roztomilého pejska někdo?

Probouzení sněženek

Černý kokršpaněl s bílou náprsenkou jménem Kokrš si jednoho dne našel nové kamarády, sourozence Johanku a Filipa, a už s nimi zůstal. Dnes s ním děti vyrazily stopovat! Rozeznáte ve sněhu různé stopy? Jak se liší psí od liščích? To vám vysvětlí Kokrš.

Hlídání ptáků

Dnes vás Hajaja zavede za Kokršem a jeho kamarády Johankou a Filipem, kteří černého kokršpaněla s bílou náprsenkou naučí, že ptáky plašit nesmí! Místo toho by je měl hlídat. Co si o tomhle nápadu pomyslí vlaštovky, které si na domě staví svá hnízda?

Žabí princ

Kokršpaněla Kokrše baví spousta věcí - vylizování kastrolu, stopování nebo třeba hlídání ptáků. Bude ho bavit i zachraňování žabiček, které se rozhodly přejít přes silnici? A co když jeho kamarádku Johanku napadne dát jedné žábě pusu?

Most k prázdninám

Johanka s Filipem se nemůžou dočkat prázdnin. Kokrš sice neví, co to slovo znamená, ale když se dozví, že Johanka a Filip nebudou chodit do školy a budoucelé dny s ním, začne se na prázdniny také těšit! Škoda, že pořád prší... Ale k tomu svítí sluníčko! Takže bude duha!

Bouřka s ozvěnou

Prázdniny utekly jako voda a Kokrš s Johankou a Filipem se museli rozloučit s vlaštovkami. Rozhodli se, že tedy alespoň zajdou do lesa na ostružiny, aby si udělali radost. Z ničeho nic se však nad nimi objeví obrovské bouřkové mraky! Kde se naši kamarádi schovají?

Návrat sněhuláka

Už jste se někdy koupaly v jogurtu? To si právě teď vyzkouší Kokrš s Johankou a Filipem, kteří se právě ztratili v šíleně husté mlze! Ještě že má tenhle veselý pes s dlouhýma ušima a bílou náprsenkou tak dobrý čich a oba dva své kamarády rychle najde a dovede je domů.

autoři: Tvůrčí skupina Drama a literatura , Lenka Veverková
Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.