Herci Václav Postránecký a Dagmar Patrasová byli hosty zábavného pořadu Na větvi s Halinou

25. leden 2021

Herec, režisér a divadelní pedagog Václav Postránecký a herečka, zpěvačka a moderátorka Dagmar Patrasová byli hosty pořadu Na větvi s Halinou. Jde o záznam přenosu z Lázní Bělohrad, kde se pravidelně koná talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů (repríza z roku 2018).

Václav Postránecký se vyučil zámečníkem. Účinkoval ve Slováckém divadle, později v brněnském Státním divadle. V letech 1969 -1978 byl členem Mestských divadel pražských. Potom vstoupil mezi členy Národního divadla.

Václav Postránecký

V Národním divadle ztvárnil mnoho rolí. Do diváckého povědomí se tento český herec dostal především díky roli v seriálu Cirkus Humberto v roce 1988. Následoval seriál Bylo nás pět z roku 1994, Četnické humoresky, S tebou mě baví svět, Černí baroni nebo Létající Čestmír. V roce 2006 si zahrál ve filmu Ro(c)k podvraťáků.

To jsou všechno známá fakta z jeho již zralého herectví. Málokdo ale ví, že Václav Postránecký hrál již od dětství v poloamaterském diladle Menton v Praze - Strašnicích a v řadě dětských filmů jako dětská hvězda - např.Punťa a čtyřlístek, Malí medvědáři a jiné. V dětství, přestože byl ve svém okolí známý, nikdy nenosil nos nahoru, byl to normální kluk.

Dagmar Patrasová

Dagmar Patrasová, českými dětmi též přezdívaná Dáda, je česká herečka, zpěvačka a moderátorka.

Narodila se v umělecké rodině. Jejím otcem byl profesor Karel Patras, sólový harfenista České filharmonie a docent AMU. Maminka Věra Patrasová byla zpěvačkou filharmonického sboru. Vzhledem k tomu, byla Dagmar Patrasová odmalička cílevědomě vedena k lásce k hudbě a ostatním uměleckým oborům. Navštěvovala hodiny klavíru, zpívala v Kühnově dětském sboru, chodila do výtvarného kroužku.

Na Státní konzervatoři studovala hru na klavír a na kytaru. Ještě během studia se zúčastnila konkurzu do stálého angažmá divadla Semafor, po absolutoriu byla přijata a stala se členkou skupiny kolem Jiřího Suchého neboť Semafor byl v 70. a 80. letech rozdělen do tří souborů. Podílela se na řadě slavných představení.

Dagmar Patrasová

Ve filmu debutovala velmi záhy - již v pouhých 17 letech se objevila jako jedna ze studentek v hudební komedii Třicet panen a Pythagoras. Následovalo několik menších televizních rolí, mezi které patřila např. starší sestra v pohádce Malá mořská víla. V roce 1979 na sebe upozornila v kriminálce Smrt stopařek. Sešla se tu se slovenskou kolegyní Janou Nagyovou. Po úspěchu filmu byla dvojice následně obsazena do pohádkového seriálu Arabela.

V 80. letech se objevila ve výrazné seriálové roli v kultovním seriálu Návštěvníci. Zahrála si rovněž v několika úspěšných pohádkách, jako např. Koloběžka I., O princezně, která ráčkovala či Jak se mele babí hněv. Počátkem 90. let si zopakovala roli Xenie v seriálu Arabela se vrací.

To už se ale její profesní dráha ubírala směrem k moderování dětských pořadů a hudební produkci.

Natočila album dětských písniček Pasu, pasu písničky a mělo mimořádný úspěch. Kariéra zpívající herečky se začala ubírat směrem k produkci pro nejmenší diváky. Natočila postupně dvacet alb.

V televizi začala moderovat Studio kamarád, na kterém se podílela i autorsky. Ve druhé polovině 90. let uváděla pořady Kuřátka, Kouzelná školka a Pohádková neděle. Natočila sedm videokazet a namluvila např. Neználkovy příhody.

Halina Pawlowská se podepisuje na stěnu v radiokavárně Českého rozhlasu Hradec Králové

V talkshow "Na větvi s Halinou" přivítá vždy Halina Pawlowská dva hosty. Součástí pořadu bude také živý hudební doprovod.

Vstupenky je možné si zamluvit v recepci hotelu Tree od Life Lázní Bělohrad na telefonu 493 767 100.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.


Zvětšit mapu

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.