Herec Adrian Jastraban má své dcery rád. „Kluci se k nám budou muset prostřílet. Bude to zlý,“ ujišťuje

30. červen 2022

Pochází ze Slovenska, ale dnes je doma v Čechách. I s rodinou. „Je to přísnej, ale hodnej tatínek,“ popisují herce Adriana Jastrabana jeho dvě malé dcery v Blízkých setkáních. Kde se narodil? Dávají tam lišky dobrou noc? Kdy a proč se rozhodl přestěhovat do Čech? Nezapomněl za ta léta v Česku mluvit slovensky? Měl krásné dětství? Na jaké hudební nástroje hraje?

Alice a Anna, které sedí v publiku v Radiocafé Vinohradská 12, se rozpovídají o tom, jak to chodí u nich doma. „Táta nemá rád, když se spolu se sestrou hádáme nebo když já ze sebe dělám blbou při matice,“ svěřuje se Alice. A jak za prohřešky trestá? „Většinou mi zakáže mobil, ale pak mi to povolí, protože je to hodný tatínek,“ vypráví.

Adrian Jastraban

„Počkal jsem si na otcovství, i když mám občas pocit, že mi nestačí dech,“ svěřuje se herec. „Chci být dobrým otcem, ale na druhou stranu nechci, aby holky zvlčily. Jsou hodně živé a někdy je třeba dostat to do mantinelů. Já je mám hodně rád. Kluci se k nám budou muset prostřílet. Bude to hodně zlý.“

Přes loutky do Prahy

Adrian Jastraban měl být původně důlním inženýrem. „Až deskriptivní geometrie mě přesvědčila, že ne.“ Koketoval s loutkoherectvím a zůstal proto v Brně. Následovalo angažmá v Olomouci. S češtinou to ale ze začátku nebylo jednoduché. „Kodrcalo to tenkrát a bylo mi často odpouštěno. Pomohlo natáčení v Praze,“ vzpomíná.

autoři: Aleš Cibulka , eh

Související