Herečka Denisa Barešová: Do pracovních mailů se podepisuji Denda

30. září 2021

V dada rozhovoru Brambora s vejcem tentokrát Ivana s Alešem telefonovali filmové a divadelní herečce Denise Barešové. Ta se ve zprávě s potvrzením rozhovoru podepsala Denda, takže nás samozřejmě zajímalo proč. „Čím jsem starší, tím víc se mi líbí tahle přezdívka, tak jsem se do pracovních mailů začala podepisovat Denda a lidi mi říkají Dendo. Je to takové srandovní,“ vysvětlila nám tuto záhadu žena, která v dětství chodila do Dismanova rozhlasového souboru.

Vyptávali jsme se jí ale i na to, proč by nám nedoporučila profesi herečky a jaká je její oblíbená jógová ásana. Rodačka z Prahy má ráda polohu mrtvého a také polohu pluhu, která je prý příjemná na záda.

V hudebním okénku jsme si připomněli skladbu z roku 2000 od finské dvojice Bomfunk MC's. „Je to vlastně tak hrozný, až je to dobrý,“ mudrovala nesmyslně Ivana a Aleš celkem zbytečně připomněl, že od roku 2000 Bomfunk MC's zestárli.

Jak se zbavit zápachu ve skříních? K čemu vám bude dobré aktivní uhlí vyráběné tradiční japonskou technikou? A jaký sladký recept Denisa Barešová doporučila Alešovi? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem a všechno se dozvíte.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.