Herečka. Příběh neobyčejného života zapomenuté herečky Marie Svobodové

Žijeme v době celebrit. Stávají se jimi nejen pochybní hrdinové různých reality show, nejrozmanitější missky, modelky, ale také někteří herci.

Současný mediální svět dává mnohým z nich velké šance. Popularitu, slávu, často velké peníze. Skoro se už nechce ani věřit tomu, že nejslavnější a nejmilovanější herci předválečné éry, jakými byli například Zdeněk Štěpánek, Jaroslav Vojta, Ladislav Pešek, Rudolf Hrušínský a mnozí další, chodívali k divadlu ještě v dobách, kdy nemohli počítat se slávou a bohatstvím. Místo toho se museli připravit na strádání, často i hlad a na okolní svět, který je velmi často vnímal jen jako podřadné komedianty.

Náš příběh bude příběhem dávno zapomenuté herečky Marie Svobodové. Na jejím neobyčejném životě odkrýváme tajemství pradávné síly, s jejíž pomocí dokázali dávní herci překonávat všechny možné obtíže a nástrahy. A to jen proto, aby se mohli, třeba i hladoví a s vidinou minimální, někdy i téměř žádné, finanční odměny, postavit na jeviště. Připraveni rozdat doslova sami sebe.

Spustit audio