Hezky to začne, pak se to podělá. Startér hodnotí poslední novinky a hlásí nedostatek „prasení“

14. březen 2023

Zatímco se Annabelle sluní na španělských ostrovech (závidíme), Tereza, Filip a dvouáčková porota Amák s Anetou se psychicky připravují na finále Startéru 2022/2023. „Dneska už jedem bez novinek, pustíme si pět tracků, pro které ještě můžete hlasovat,” zaznělo na úvod. Na závěr dílu tak zbyl čas i na songy z minulých kol, které moderátory oslnily, a tak věří, že by mohly oslnit i porotu. Stalo se tak? A jak se porota tvářila na tři novinky z minulého týdne?

„Hodně se mi líbil začátek, připadalo mi to takový pěkně vzdušný, hezká barva zpěvu, hezkej beat. A pak najednou během toho songu se to nějak hrozně podělalo,” říká pochybovačně Amák po poslechu talentované písničkářky z Českých Budějovic Marjari, která letos vydala povedený albový debut Hey Girl. Stejnojmenný track letos v hitparádě soutěžil, porota ho ovšem doposud neměla šanci živě hodnotit. „Souhlasím s Amákem, jinak nějakým vajbem a celkovým charismatem a projevem se mi to líbilo hodně,” doplňuje Aneta.

Pražsko-vídeňské duo BLUEBUNNY & twinflamegirl v aktuální pětici soutěžních songů žánrově zastupuje kvalitní hyperpop, Aneta u tracku I Am Awake ovšem trochu postrádala rytmus, který by to celé „sunul někam dál”, chvílema prý totiž ztrácela pozornost. Ve 23. kole Startéru došlo i na hodnocení brněnských whyohwhy, kteří krom toho, že dokážou rozplakat, umí i napustit (mimo jiné emocemi). Na vlastní kůži si to vyzkoušel Amák, kterého to poslalo na toaletu.

Kdo má v hitparádě neobjevených momentálně nejkouzelnější barvu hlasu? A co by porota Startéru ráda nechala více zprasit”? Hlasujte pro své favority*ky na wave.cz/starter a přijďte si poslechnout finálovou trojici na Startér Showcase 17. dubna v Kasárnách Karlín!

autoři: Filip Černý , Tereza Odehnalová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.