Hit týdne 19. 3. 2023

19. březen 2023

Hit týdne, novinky a největší hity. Depeche Mode, Deaf Heart, Vesna, Freya Ridings a další.

Depeche Mode si stále drží první místo v Hitu týdne!

I 12. vydání naší hitparády suverénně vyhrála kapela Depeche Mode s hitem Ghosts Again a je tak přesně krok od absolutního maxima – šesti jedniček v šesti týdnech. Tím by se stali nejvážnějšími kandidáty na Hit celého roku 2023. Navíc v pondělí 27. března u nás můžete slyšet zbrusu nové album Memento Mori z vinylu.

Druhé místo udržel pražský rock band Deaf Heart s letošní novinkou Adelaide. Na třetí místo si polepšil 12 let starý Tom Odell, kterého s hitem Another Love do chartů vrátila popularita na TikToku.

Čtvrté místo drží britská hvězda Freya Ridings se singlem Weekends a na pátém místě se po šesti týdnech loučí naše reprezentantky na Eurovision Song Contest – dívčí band Vesna a song My Sister’s Crown.

Novinky a nasazené

Nejlepší novinka je No.7, brazilský DJ Alok spojil síly s Angličanem Jamesem Arthurem a z letitého hitu Shapeshifters vytvořili novinku Work With My Love. Hned za nimi skončila nová Miley Cyrus se singlem River, v desítce ještě zabodoval další nový track – spolupráce Pnau x Khalid – The Hard Way je No.10.

Poslechněte si 12. vydání Hitu týdne roku 2023. O pořadí všech songů rozhodujete vy, svými hlasy. Hlasování běží jako vždy až do pátku do 12:00, do té doby můžete rozhodnout o těch nejlepších hitech na Rádiu Praha. Premiéra Hitu týdne je pak na programu vždy v neděli od 19:00, v repríze si pořad poslechnete v pondělí od 22:00 hodin nebo kdykoliv u nás na webu.

autor: Petr Jungmann
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.