Hit týdne 22. 1. 2023

22. leden 2023

Hit týdne, novinky a největší hity. Imagine Dragons, Raye feat. 070 Shake, Maneskin feat. Tom Morello, SZA a další.

Symphony je novou jedničkou na Rádiu Praha!

A která že symfonie to je? Ta od rockbandu z Las Vegas Imagine Dragons z jejich poslední desky Mercury Act 2. Na druhém místě skončil track, který si vede přímo skvěle v evropských chartech (např. No.2 v UK a No.3 v Německu) Raye a 070 Shake – Escapism. Na třetí příčku se probojovali italští Maneskin s Tomem Morellem a hitem z nového alba Rush – Gossip. Jinak obal nového alba je velmi vtipná „čumenda“.

Na 4. příčce se s Hitem týdne rozloučil minule song číslo 2 – Lost Frequencies, Elley Duhé a X Ambassadors a Back To You, ten už byl u nás pošesté a povinně končí. Pátá je další novinka a aktuálně globální hit No.1 – SZA a velepříjemná Kill Bill.

Z novinek ještě dokázala zabodovat Miley Cyrus na osmém místě se singlem Flowers, ten trhá všechny možné i nemožné rekordy. Devátí jsou U2, kteří se vrací novým albem Songs Of Surrender plným starých songů v nových verzích. No.9 je Pride (In The Name Of Love). Desátá je pak Lady Gaga s 12 let starým trackem Bloody Mary, ten se vrátil do chartů díky sérii Netflixu Wednesday.

Z novinek tentokrát můžete hlasy ocenit novou Becky Hill se slavným songem Bryana Adamse Heaven v nové dance verzi, Mimi Webb už také nedávno Hit týdne vyhrála, její novinka Red Flags je velmi ambiciózní.

Poslechněte si 4. vydání Hitu týdne roku 2023. O pořadí všech songů rozhodujete vy, svými hlasy. Hlasování běží jako vždy až do pátku do 12:00, do té doby můžete rozhodnout o těch nejlepších hitech na Rádiu Praha. Premiéra Hitu týdne je pak na programu vždy v neděli od 19:00, v repríze si pořad poslechnete v pondělí od 22:00 hodin nebo kdykoliv u nás na webu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.