Hlavně o mamince tentokrát vypráví Arnošt Goldflam

5. únor 2021

Poslechněte si autorské čtení z povídkového cyklu, který vydalo brněnské nakladatelství Větrné mlýny.

Dramatik a spisovatel, režisér a herec Arnošt Goldflam letos v září vstoupí mezi pětasedmdesátníky. Ale co se stalo už nyní, je, že v brněnském nakladatelství Větrné mlýny vydal novou sbírku svých povídek, nazvanou Hlavně o mamince. Kniha vyšla s ilustracemi jeho manželky Petry Štětinové Goldflamové.

02891835.jpeg

Po knižně vydaných povídkách o „tatovi“, jak svému otci vždycky říkal, tedy nakonec napsal i knížku, která je – jak název prozrazuje – hlavně o mamince.

„S maminkou jsem se nikdy nepřel, ta stála za mnou. Moje žena Petra mi vždycky říkala, proč taky nenapíšu něco o mamince. Jenže já jsem si myslel, že nemám, o čem bych psal, poněvadž zemřela brzo, ještě jsem ani neměl po maturitě. Ale jak šel čas, chyběla mi maminka pořád stejně a pořád se mi vynořovaly nějaké vzpomínky a nedaly se zaplašit,“ uvádí autor.

Čte: Arnošt Goldflam
Připravila: Alena Blažejovská
Zvukový mistr: Michal De Diana Boro
Režie: Lukáš Kopecký

Český rozhlas Brno je v tomto napřed, protože výběr z daného povídkového cyklu Arnošt Goldflam v rozhlase načetl už v loňském roce a magazín Zelný rynk jej odvysílal formou sedmidílné četby na pokračování. Proto si teď, kdy vychází i knižně, můžete poslechnout ukázku v autorském čtení.

Spustit audio

Související