Hlavním problémem při zpovědi byl můj vztah k ayahuasce, říká grafik a hudebník František Štorm

4. říjen 2021

Grafik a typograf František Štorm je významnou osobností výtvarné scény. V hudebním světě je znám především jako frontman dnes již neexistující blackmetalové skupiny Master´s Hammer. Jeho zájem o divné věci, jak jej sám popisuje, ho přivedl mimo jiné ke spiritismu a okultismu. Má rovněž zkušenost s halucinogenním nápojem ayahuasca. Pro pořad Hergot! se také rozhovořil o křesťanské etapě své duchovní cesty.

K vyhledání katolického kněze a podstoupení zpovědi jej vedly zážitky, které za dlouhé roky svého života nashromáždil a kterými se cítil zahlcen. „Já jsem po těch letech cejtil, že jsem prostoupenej nějakejma negativníma silama, který ze sebe potřebuju dostat,“ říká Štorm a dodává: „Při zpovědi byl hlavním problémem můj vztah k ayahuasce, pan farář držel prst hodně vysoko.“

O jaké zážitky s ayahuascou se jednalo? Jak vzal František Štorm kritiku užívání ayahuascy od zmíněného faráře? Které duchovní tradice, s nimiž se seznámil, bere s nadsázkou a které s vážností? Poslechněte si celý pořad!

autoři: Dominik Čejka , Jan Škrob , Petr Wagner , Fatima Rahimi
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.