Hodiny z Metropolitní opery v New Yorku. Poslouchejte hvězdně obsazenou premiéru opery od držitelů Pulitzerovy ceny

10. prosinec 2022

S napětím očekávaný návrat americké pěvkyně Renée Fleming do Metropolitní opery v New Yorku se odehrál právě nyní, zkraje nové operní sezóny. Renée Fleming vystupuje ve světové premiéře opery Hodiny skladatele Kevina Putse, držitele Pulitzerovy ceny. V přímém přenosu jsme ji odvysílali v sobotu 10. prosince 2022 od 19 hodin.

Opera je adaptací uznávaného románu Michaela Cunninghama stejného jména, z něhož jsme na Vltavě před nedávnem odvysílali četbu na pokračování. Silný příběh inspirovaný Paní Dallowayovou od Virginie Woolfové a známý díky oscarové filmové verzi z roku 2002 s Meryl Streep, Julianne Moore a Nicole Kidman v hlavních rolích, přivádí na scénu tři ženy, z nichž každá zápasí se svými vnitřními démony a svými životními rolemi ve společnosti.

Renée Fleming, Hodiny v Metropolitní opeře v New Yorku

Dílo i jeho newyorská produkce má vskutku hvězdný potenciál – vedle Renée Flemig se představí sólistky Kelli O'Hara a Joyce DiDonato, které tu spolu s Renée Fleming tvoří trio hlavních hrdinek opery. Putsovu jímavou a hudebně mimořádně silnou partituru nastudoval a řídí současný hudební ředitel Metropolitní opery Yannick Nézet-Séguin.

Spustit audio

Související