Hokej je hra chyb, o kterých se musíte se spoluhráči bavit, říká Milan Gulaš

3. říjen 2022

Jasným lídrem útoku českobudějovického Motoru je zkušený hokejista Milan Gulaš. Budvar arénou se velmi často nese oslavný pokřik, při kterém fanoušci skandují jeho jméno. Šestatřicetiletý útočník patří mezi hráče s nejlepší střelou v extralize.

V minulosti nastupoval i v reprezentaci, ale to už pro něj není tématem. „Každý hokejista, když vstoupí do nároďáku, řekne, že tam je hokej mnohem rychlejší a dynamičtější. Opravdu musí být hráč připraven na sto procent a v mém případě už je z hlediska regenerace moc důležité si v nabité sezóně odpočinout, věk se nezastaví,“ komentuje.

Loni začal Milan Gulaš extraligovou sezonu ve dvojici s Pechem a Ondráčkem, letos s ním nastupuje teprve jednadvacetiletý Filip Přikryl. Milan Gulaš jeho výkony chválí. „Hraje výborně, učí se, naslouchá nám, a to je důležité. Dělá věci, které v té lajně potřebujeme. Věřím, že mu padne hodně gólů,“ říká.

O Milanu Gulašovi bylo známé, že nejde pro ostré slovo daleko, když se spoluhráči něco nepovede. „To bývávalo, časem se člověk klidní. Já jsem spíš zastáncem toho, abychom si to vyříkali v klidu. Hokej je hra chyba a úroveň můžete zvedat jedině tak, že se o tom bavíte. Určitě nemá smysl po sobě někde štěkat,“ reaguje útočník.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související