Hokejista David Stach chce v létě nabrat kondici a pak hrát v Plzni hlavní roli

Před rokem odešel z Plzně do Kladna, s kterým ale letos sestoupil z extraligy. A tak se osmadvacetiletý útočník David Stach objevil znovu na západě Čech. S několika kilogramy navíc, které hodlá během přípravy shodit a dostat se do optimální formy.

„Měl jsem střídavou sezónu. Ze začátku to bylo docela slušné, měl jsem tam ale i hodně hluchých období. Potřebuju v létě hodně potrénovat a nabrat kondici,“ řekl David Stach, který po sestupu Kladna příliš dlouho neváhal a kývl na nabídku Plzně k návratu „Když jsme sestoupili, tak jsem věděl, že chci hrát extraligu. Když se Martin Straka ozval, okamžitě jsme se domluvili.“

V Kladně si Stach zahrál i po boku Jaromíra Jágra, závěr základní části ale Středočechům vůbec nevyšel a po roce nejvyšší soutěž opustili. „Já to nechápu doteď. Hráli jsme slušný hokej. V závěru to byla špatná série a nevěděli jsme bohužel, jak ji ukončit,“ popsal smutnou kladenskou sezonu David Stach.

V Plzni by mohl vytvořit útočnou trojici se dvěma dalšími posilami. S odchovancem Škody Filipem Suchým, který se na západ Čech vrací z Chomutova a Pavlem Musilem, trojnásobným reprezentantem, který v minulé sezóně nastupoval za Olomouc. „Suchoše z ledu moc nepamatuju, ale s Musou jsem se potkal i v nároďáku na kempu. Je to skvělý hráč s výborným hokejovým myšlením, to by mohlo fungovat,“ dodal David Stach.

V dresu Škody čeká Stacha už čtvrtá sezona. Nejvíc se mu přitom dařilo v té druhé, kdy v základní části nastřílel 19 branek. A teď by se znovu rád stal důležitou součástí týmu Ladislava Čiháka. „Já si tu svou roli musím vybudovat. Chtěl bych, aby byla hlavní. Je to jenom na mě,“ řekl.

autoři: Vladislav Janouškovec , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio