Hokejista Dominik Kubalík před odletem do zámoří trénuje jako obvykle v Plzni

6. srpen 2022 18:06, aktualizováno

Hokejista Dominik Kubalík se v Plzni připravuje na nový ročník zámořské NHL. Po třech letech v Chicagu oblékne dres Detroitu.

V plzeňské Ice Areně se jako každé léto připravuje hokejový útočník Dominik Kubalík na novou sezónu NHL. Po třech letech v Chicagu bude hrát za Detroit, se kterým podepsal dvouletou smlouvu.

Prvnímu tréninku na plzeňském ledě předcházelo mnoho času stráveného v posilovně. „Doufám, že to bude lepší a lepší. Samozřejmě to bude bolet, ale tak to je. Dřív jsem se snažil být vždy stoprocentní už od prvního tréninku a teď vím, že to tělo potřebuje nějaký čas,“ konstatoval 26letý Dominik Kubalík.

Do týmu Red Wings jde bez velkých očekávání. Chce si vybojovat co nejlepší místo. „Vím, co liga obnáší, co jsou moje kvality a co bych měl zlepšit,“ svěřil se Kubalík. Po třech sezónách v Chicagu je pro něj nový tým velkou motivací a výzvou, kterou bere pozitivně.

Že obleče dres Red Wings, se Kubalík rozhodl sám. Smlouvu spolu s ním podepsali i další hráči a tým se tak hodně změnil. V týmu už působí čeští hráči Filip Hronek, Jakub Vrána a Filip Zadina. „Ty kluky z nároďáku znám. Nevidím v tom problém, jen doufám, že tam nebude přečechováno,“ usmál se Dominik Kubalík.

Času na trénink je ještě dost. Než odletí zpět do zámoří, čeká ho měsíc a půl trénování jak na ledě, tak v posilovně. Zahraje si také s Plzní.

Plzeňský odchovanec Dominik Kubalík oslaví 21. srpna 27. narozeniny.

autoři: Vladislav Janouškovec , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio