Hokejista Ondřej Slováček začínal jako útočník, teď je obráncem. Musel tak vylepšit jízdu pozadu

11. říjen 2021

Hokejista Motoru České Budějovice Ondřej Slováček doléčuje nepříjemné zranění. Možná i proto měl čas přemýšlet o tom, jaké to bylo, když se přeškoloval z šikovného útočníka na ofenzivního obránce.

Ondřej Slováček sledoval docela dost zápasů svých spoluhráčů z tribuny. Ale zranění do hokeje prostě patří. Ani to mu ale neubralo na radosti z pohledu na extraligovou tabulku. „Zatím je to lepší než loni, kdy jsme prostě prohrávali spoustu zápasů a byli na konci. Výhry dodají sebevědomí každému, je to rozhodně lepší pocit,“ komentuje.

Ve své hokejové kariéře postupně sbírá zkušenosti. „Začal jsem ve druhé lize a postupně jsem se dostal až do extraligy. Nemám žádné velké cíle, beru to krok po kroku, co umím,“ popisuje.

Ondřej Slováček byl nejprve útočníkem, teď hraje na pozici obránce. „Stále ve mně zůstává, že když jdu na led, tak chci dát gól. Z ofenzivního útočníka neuděláte defenzivního obránce, takže chci nahrát nebo konstruktivně rozehrát, ale samozřejmě hlavně se soustřeďuji na obranu,“ říká.

Zároveň dodává, že na sobě stále musí pracovat. „Někteří kluci hrají v obraně od šesti let, já jsem začal ve třiadvaceti, takže všechno musím dohánět. Ze začátku jsem měl třeba docela problém s ježděním pozadu,“ přiznává.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.