Hokejisté Českých Budějovic stále spoléhají na gólmana Kováře

5. leden 2011

Zatímco hokejisté Plzně v této sezoně Tipsport extraligy vystřídali už osm brankářů a další týmy běžně střídají alespoň dvojici gólmanů, za českobudějovický Mounfield nastoupil ve všech 37 kolech jediný: Jakub Kovář.

"Je to mladý gólman, je pro něj těžké chytat celou sezonu, ale jsme s ním spokojení a jsme rádi, že tu má smlouvu na delší dobu," říká na adresu dvaadvacetileté opory trenér František Výborný. Před sezonou ukončil kariéru zkušený Roman Turek a z prověřených brankářů zůstal jen Jakub Kovář, který je ale se svým údělem smířený.

"Začali jsme se v tabulce propadat a už nebyl čas hledat jiného brankáře. Není zápas, ve kterém bychom mohli něco riskovat a něco zkoušet, tak to zůstalo na mě," komentuje svoji náročnou roli v budějovickém týmu Jakub Kovář.

"Roman Turek ho na tuhle situaci připravoval dva roky, že se to otočí a Roman nebude jednička. Samozřejmě jsme ale počítali, že bude dělat dvojku a občas pomůže, když bude Jakub unavený nebo zraněný" připomíná trenér Výborný.

Jakub Kovář nemá v Romanu Turkovi, kterého označuje za nejlepšího parťáka, jakého mohl mít, už ani rádce.

"S Romanem jsem od začátku sezony mluvil jen dvakrát. Nebudu říkat, že jsme v kontaktu a že rozebíráme hokej, to vůbec ne," uzavírá Jakub Kovář, který se tak učí plavat v extraligových vodách bez cizí pomoci. A ukazuje se být natolik dobrým plavcem, že si fanoušci Mountfieldu i díky jeho výkonům mohou nechat zdát o postupu svého týmu do play off.

autoři: apr , jsu
Spustit audio