Hokejisté Dukly Jihlava zahájili přípravu na novou sezónu. Musí obhájit, že patří ke špičce

21. květen 2021 08:00

Jihlavští hokejisté zahájili přípravu na novou sezonu. Po třech týdnech volna se sešli v tělocvičně a zahráli si míčové hry.

Hokejisty Dukly Jihlava čeká příprava na sezónu 2021–2022. Sešli se po třech týdnech volna, které měli po hektickém finále první hokejové ligy.

S rodinou…

„Byl jsem s rodinou, s malou, každý den jsme nachodili pár kilometrů. Počítal jsem to, vyšlo to skoro 200 kilometrů,“ popisuje svou častou aktivitu v době volna jihlavský hokejový útočník Tomáš Harkabus.

To, že Dukle jen těsně unikl postup do extraligy, už neřeší, občas se ale prý úspěšná loňská sezóna v myšlenkách nečekaně objeví. „Potkám někoho, tak se na to zeptá, ale je to sport. Budeme se snažit to zopakovat, abychom nemuseli vzpomínat, co bylo, ale co bude.“

Jednoduché to nebude

Trenér Dukly Viktor Ujčík tuší, že zopakovat úspěch z minulé sezony jednoduché nebude. Přesto slibuje, že Dukla Jihlava chce znovu bojovat o nejvyšší příčky. „Tím, že jsme došli do finále, bude to těžší v tom, že ti soupeři na nás budou koukat jinak, budeme muset v každém zápase dokazovat, že k té špici patříme.“

„Myslím, že tým máme poskládaný dobře a chceme znovu hrát o ty nejvyšší příčky.“

I když má v současné době starosti se začátkem přípravy prvoligové Jihlavy, trojnásobný mistr světa si dnes rozhodně nenechá ujít ostrý start hokejového šampionátu, ve kterém Češi nastoupí proti Rusku. „Je lepší do toho skočit rovnýma nohama, sebevědomí tam je, i výkonnost, tak proč ne,“ doufá v úspěšný start šampionátu Viktor Ujčík.

Zápas Česko – Rusko začne v 15 hodin a 15 minut a jeho přímý přenos můžete poslouchat na Radiožurnálu a také na nové sportovní stanici Radiožurnálu sport.

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související